duminică, 10 august 2008

Orez Yangzhou


INGREDIENTE:
150 g orez Basmati
2 felii de sunca taiate cubulete
2-3 fire de ceapa verde taiata bucatele
o omleta simpla (din doua oua, prajita in foarte putin ulei) taiata bucatele
mazare (cam 50 gr)
boabe de porumb (cam 50 gr)
eventual morcov tocat marunt

MDP:
Orezul se spala bine si se tine 15-20 min in apa rece sa se inmoaie. Apoi se toarna intr-o cratita si se acopera cu apa rece (cam 2 - 3 cesti). Se lasa la foc mic, mestecand din cand in cand. Cand s-a evaporat apa, ar trebui sa fie gata. Cel mai bine gustati din cand in cand, sa nu fie prea tare.
Dupa ce s-a fiert orezul, se incing 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga legumele, omleta si sunca, toate taiate marunt. Se calesc vreo 5 minute, pana se inmoaie ceapa.
Se adauga orezul, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.

0 comentarii: